FAZER

Johtoryhmän toiminnan kehittäminen

Fazer on perheyritys, jolle historia ja kulttuuri merkitsevät laatua ja hienoja perinteitä. Markkina, jossa yritys toimii, on kuitenkin nopeasti muuttuva. Lindbladin mielestä markkinamuutos on arkipäivää alalla kuin alalla. Yritysten on kyettävä ketterästi vastaamaan haasteisiin. Johtoryhmän on arvioitava tilanteet nopeasti ja oltava tilanneherkkä. Johtoryhmä, joka pystyy toimimaan hyvin yhdessä, on etulyöntiasemassa.

Mitä tehtiin

Tom Lindblad kertoo yhteistyön Delficonin kanssa alkaneen juuri sopivassa vaiheessa, kun uusi johtoryhmä oli ehtinyt työskennellä yhdessä muutamia kuukausia. ”Valmennus tuli hyvään saumaan. Pääsimme siinä kertomaan rooleistamme, tavoitteistamme, ja siitä, mitä haluamme jatkossa tuoda esiin. Valmennus oli paitsi ryhmän, myös yksilöiden kehittämistä. Aika nopeasti puhuimme itsestämme ihmisinä – siitä mitä kukin meistä tuo yhteistyöhön. Valmennus toi prosessin ja menetelmät tämän keskustelun käymiseen.

Nopeasti saavutetusta yhteishengestä huolimatta Lindblad näkee johtoryhmävalmennuksen prosessina, jossa säännöllisin väliajoin pysähdytään pohtimaan kehityskohteita.

Tulokset ja hyödyt

Lindbladin mukaan valmennuksen tuoma arvo kiteytyi asioiden konkretisoimiseen ja keskustelun aktivoimiseen. Helposti lähestyttävä konsultti osasi viedä keskustelun oikeisiin asioihin ja vaati selvennystä, päätöksiä ja kehittämistä sekä tiimiltä että henkilöiltä. ”Pystyn nyt sanomaan, että valmennus on entisestään tiivistänyt ryhmäämme ja hionut yhteishenkeä. Ryhmässämme vallitsee hyvä ja luottavainen ilmapiiri”, Lindblad sanoo.

Delficonin toimitusjohtaja Minnariikka Rajala kertoo, että Lindblad on kirkastanut organisaatiolleen yrityksen perustehtävän ja rakentanut sitä tukevan tavan toimia. ”Tom haastaa koko ajan uuteen, mutta osaa ylläpitää ilon mukana työnteossa. Fazerilla hyvän tunnelman aistii. Kukaan ei ole liian kiireinen huomatakseen toisen”, Rajala kuvaa.

Delficon

TOM LINDBLAD - toimitusjohtaja, Fazer

Fazer Brands Finlandin uusi johtoryhmä aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa. Tom Lindbladille oli selvää, että tehokas yhteistyö rakentuu luottamukselle ja sille, että erilaiset ihmiset tuovat osaamisensa yhteiseen käyttöön. Hänen mukaansa johtoryhmän jäsenet paitsi välittävät innostusta esimerkillään koko organisaatiolle, antavat energiaa myös toisilleen.

MUITA MIELENKIINTOISIA

Telia

Telia

"Keskinäinen luottamus ja rohkeus puhua avoimesti kehittyi tiimiläisten kesken."

Kone

Kone

"Syttyi uutta tekemistä, jäntevöitettiin tiimin toimintaa ja voimistettiin yhteistyötä."

Kamux

Kamux

"Yhteinen keskustelukulttuuri ja luottamus toisiimme otti ison harppauksen voimallisen intervention arjen tekemiseen. Pysähdyimme yrityskulttuurin rakentamisen, yhteisen arvomaailman löytämisen ja itsensä johtamisen taitojen äärelle."

Vaasan Yliopisto

Vaasan Yliopisto

Valmennukset auttoivat vuorovaikutuksen ja yhteistyön kehittämisessä merkittävästi. Minnariikka fasilitoi kokonaisuutta taitavasti. Jäsensimme uutta maailmaa, keskustelimme yhteisestä tekemisestä ja rajapinnoista. Tapaamiset syvensivät ihmissuhteita ja vahvistivat luottamusta, Jari Kuusisto kertoo.