INVENTURE

Tiimityön kehittäminen

Nyt olemme toimineet lähes kuusi vuotta Shanghaissa. Johtamistapamme on kurinalainen ja tiivis. Tässä olemme onnistuneet”, kertoi Sami Lampinen, suomalaisen pääomasijoitusyhtiön Inventure Oy:n toimitusjohtaja.

Kiinaan lähteminen oli iso askel, suuri riski, ja vaati tarkkaa johtamista. ”Kävimme kuukausittain orjallisesti ja tiukasti läpi suunnitelmaa. Kommunikaatiota, tiiminrakentamista, nopeita päätöksiä ja jatkuvaa riskienhallintaa, sitä se puhtaimmillaan oli.

Mitä tehtiin?

”Yhteistyö Delficonin kanssa oli tiivistä vuosina 2008 ja 2009. Delficonin kanssa rakensimme tiimit ja loimme tiimeille toimintatavat. Maantieteellisistä etäisyyksistä huolimatta johtamisjärjestelmän piti toimia moitteettomasti. Onnistuneet, johtamistapaamme istuvat tiimit siivittivätkin tiemme Aasian markkinoille”.

Tulokset ja hyödyt

Aasia merkitsi Inventurelle uusia kasvu- ja sijoitusmahdollisuuksia. ”Tiimimme motivoitumisen lisäksi draiverina oli halu muuttaa koko toimialaa! Suomalaisten high tech ja ympäristöteknologian osaamisella on Kiinassa valtavat potentiaaliset markkinat. Valtava maa on ohittanut amerikkalaiset energian kulutuksessa. Paineet hoitaa ympäristö kuntoon luo otollisen tilaisuuden, myös pienille ja keskisuurille suomalaisille teknologiafirmoille.

Delficon

SAMI LAMPINEN - toimitusjohtaja, Inventure

Lähes kymmenen vuotta sitten uskoimme, ettei yksikään teknologia start-up yritys ei tule enää pärjäämään pelkästään Euroopan markkinoilla. ”Hiljaiset signaalit rohkaisivat aikanaan Inventuren lähtemään Aasian markkinoille. Lehman Brothersin kaatumisen jälkeen meillä oli neljässä portfolioyrityksessä erittäin hyviä onnistumisia Kiinassa.

MUITA MIELENKIINTOISIA

Hill Audit

Hill Audit

"Organisaation jäsenet tutustuivat toisiinsa syvemmin, loimme yhteiset pelisäännöt ja yhteisöllisyys kehittyi."