HILL AUDIT

Paranna etätyöarkea

Mitä tehtiin:

Työn flown sparraus koko Hill Auditin henkilöstölle.
Kick-off sekä sarja luottamuksellisia one-to-oneja, joissa osallistujat saattoivat sparrata itseään askarruttavia asioita, etätyön sujuvuutta sekä omaa urakehitystään.

Mitä saavutettiin:

Näköaloja pandemian keskelle, itsensä johtamisen ja etätyöskentelyn kykyjä, voimaantumista oman urakehityksen pohtimiseen.

– Korona-ajan keskusteluissa henkilöstömme kanssa kävi ilmi, että poikkeusaika kuormitti ihmisiä, ja monella oli näköalaton olo, Hill Auditin toimitusjohtaja Päivi Rönkkö kertoo.

– Arvelimme, että montaa työntekijäämme voisi hyödyttää mahdollisuus puhua arjessa jaksamisesta ulkopuolisenkin tahon kanssa. Näin voisimme osaltamme tukea kaikkia jaksamisessa ja auttaa kirkastamaan ajatuksia poikkeuksellisten aikojen äärellä.

Näköalaa ja voimaantumista pandemian keskelle

Delficon lähti Hill Auditin mandaatilla sparrailemaan henkilöstön etätyöskentelyä ja tukemaan ihmisten henkistä jaksamista. Yhteistä kickoffia seurasi sarja luottamuksellisia one-to-one-kohtaamisia, joissa keskityttiin sparrattavan itsensä valitsemiin jaksamisen ja oman työn johtamisen teemoihin. Samassa yhteydessä osallistujat saattoivat pohtia urakehitykseensä liittyviä asioita, kuten tavoitteenasetantaa, oman osaamisen kehittämistä sekä sitä, mihin kukin työssään haluaisi keskittyä.

– Mielestäni kahdenvälisyys tuo tämänkaltaisiin sparrauksiin valtavasti lisäarvoa: kun muita kuulijoita ei ole, sparrattava voi rauhoittua keskustelun äärelle ja ottaa asioita puheeksi matalalla kynnyksellä. Ulkopuolisen valmentajan kanssa myös oman työuran kehittämiseen liittyvistä asioista voi puhua turvallisin mielin, Rönkkö sanoo.
– Keskustelujen luottamuksellisuus oli kaiken kaikkiaan äärimmäisen tärkeää. Voi olla, että valmentajan kanssa käsiteltyjä teemoja nousee myöhemmin esiin henkilöstömme kehityskeskusteluissa, mutta tämä jää heidän itsensä päätettäväksi. Kun henkilöstö on tyytyväinen tehtäviinsä ja urakehitykseensä, kaikki voittavat.

Jatkoa hedelmälliselle yhteistyölle

Vuosi pandemian alun jälkeen ensimmäinen sparrauskierros henkilöstön kanssa on käyty. Seuraavaksi valmennusvuoroon tulee johtoryhmä, jonka kanssa syvennytään muun muassa etätyön johtamiseen sekä arvotyöskentelyyn. Myös henkilöstön sparrauksille lienee luvassa jatkoa.

– Työn flown sparrauksista saatu palaute on ollut äärimmäisen hyvää. Kommenteissa korostui eritoten se, miten valmentaja oli onnistunut kirkastamaan sparrattavien ajatuksia ja avaamaan täysin uusia näkökulmia oman työn tekemiseen, Päivi Rönkkö kertoo.

– On valtavan hienoa, jos olemme näin pystyneet osaltamme tukemaan ihmisiä oman työn jäsentämisessä ja henkisessä jaksamisessa: silloin panostus tulee takaisin moninkertaisena.

Myös Delficonin Minnariikka Rajala on tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin:

– Oli hienoa huomata, kuinka monen valmennettavan mieli keveni, ja he löysivät uusia tapoja käsitellä tilannettaan. Tällainen on aina sykähdyttävää valmentajan näkökulmasta, Minnariikka Rajala sanoo.

Hedelmällinen yhteistyö saa siis jatkoa. Miksi Hill Audit luottaa juuri Delficoniin?

– Delficon rakentaa valmennuskokonaisuudet aina räätälöidysti asiakastarpeiden ympärille. Asiantuntijuus on huippuluokkaa, ja pitkä yhteistyömme on syventänyt tekemisen laatua entisestään, Rönkkö summaa.

Hillaudit.fi

Delficon

Hill Audit Oy panostaa merkittävästi henkilöstöstään huolehtimiseen: yksilöiden urakehityksen ja työssä jaksamisen tukeminen on rakennettu yhtiön kulttuuriseen DNA:han. Delficon on Hill Auditin pitkäaikainen kumppani, ja kulkenut yhtiön rinnalla kymmenkunta vuotta. Kun etätöitä oli pandemian takia tehty jo kuukausitolkulla ja ahdistus tuntemattoman edessä alkoi vallata alaa, kumppanukset ideoivat räätälöidyn valmennuksen etätyöskentelyä ja työn flowta helpottamaan.

MUITA MIELENKIINTOISIA